2010. június 8.

Rock am ring koncert felvételekért katt a címekre...=)

 

Waking The Demon
4 Words
The Last Fight
Hand Of Blood
Begging for Mercy
Tears Don?t Fall
All These Things I Hate
Scream Aim Fire
Alone

 

 

 

~.~

 

Új német turnédátumok...

November 21.: C-Halle, Berlin
November 26.: Zenith, Munich
November 27.: Arena, Ludwigsburg
November 29.: Stadthalle, Offenbach
December 3.: Turbinhalle, Oberhausen

~.~

Interjú a srácokkal a rock am ring-en...


 

~.~

Az ED tv műsorán?


 

~.~

Kerrang! ? újra a címlapon?

~.~

És egy interjú Jayjel... A világ legunalmasabb interjúja volt, fordítás szempontjából...=S 

Hey, Jason! Hogy vagy ma reggel?

Nagyon jól, köszönöm. És te?

 

Szintén. Köszönöm, hogy ma reggel időt szakítottál rám, el tudom képzelni milyen elfoglaltak vagytok mostanában. Először is, jelenleg Amerikában turnéztok. Hogy mennek a koncertek?

A koncertek hihetetlenül jók! Teljesen meg voltam lepődve, amikor a gyerekek az új album dalait végig énekelték. Minden egyes dalt. Őrület.

 

Az új albumról sok dalt játszotok?

Igen, próbálunk. 12 vagy 13 dalt szoktunk játszani, és mindegyik albumról általában 4 számot. Remélhetőleg hamarosan az új albumról többet játszhatunk, egyelőre még megvárjuk, amíg a kölykök kicsit jobban rákapnak.

 

A Fever a múlt hónapban jelent meg. Hogy éreztek az albummal kapcsolatban jelenleg?

Mintha nem is a földön lennénk, képzelheted! Sokkal nagyobb lett a sikere, mint amire számítottunk, szóval nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Amerikában 3. helyezett lett a listákon, ami őrült jó! Hihetetlenül jól teljesít, és nagyon, nagyon elégedettek vagyunk. Imádjuk az albumot, és tudjuk, hogy ez az eddigi legjobb munkánk. Most mindenki a felhők fölött lebeg.

 

Az album, ahogy te is említetted, Amerikában 3. helyen debütált, Nagy-Britanniában és Auzstráliában 5. helyen, és ok más országban is benne volt a top 10ben. Hogy reagáltatok erre?

Eleinte nem tudtuk mire számítsunk, tényleg. Amikor elkezdtük írni az albumot, még nem számítottunk semmire, aztán a dalok elkezdtek alakulni. Amikor befejeztük, mindegyikünk úgy volt, hogy 'wow!'. Engem teljesen elsöpört, ahogy a tübbieket is. Reméltük, hogy másokra is ilyen hatással lesz, Tudtuk, hogy a Bullet világban jól fog teljesíteni, és sejtettük, hogy sokan mások is szeretni fogják, de erre azért nem számítottunk. Újabb rajongókat szereztünk, és ez csak fokozódik, ami nagyszerű.

  

A SAF sikerei után nem éreztetek semmiféle külső nyomást?

Hát, a SAF egy eléggé összecsapott album volt. Turnézás közben készült el, szóval nem is volt sok időnk foglalkozni vele, de erre külön nem kis időt szántunk, és végül az eddigi legjobb albumunk lett. Úgy közelítettük meg, mint ahogy az első albumunkat, a poisont is. Ugyanazokba a stúdiókba mentünk, így néhány régi érzés is előtört. Úgy tűnik működött is, mert van egy kis Poison érzete az albumnak.

 

Halgattatok bármilyen zenét a dalok írása alatt, amik esetleg inspiráltak titeket?

Nem igazán, nem. Úgy csináltuk, ahogy eddig is, azaz együtt hoztuk össze

 

Van az albumról kedvenc számod?

Igazából mindegyik. Szeretjük őket, mert nagyszerűre sikeredtek. Őszintén mondom, hogy bármelyikből lehetne single is akár. De ha muszáj választanom egyet, akkor talán a Fever-t, vagy a Begging For Mercy-t mondanám, azt hiszem.

 

A dalok közül nekem a Your Betrayal szúrt szemet. Nagyon erőteljes introja van, ami olyan, mintha az élet szépségét fordítaná. Ti is ilyesmire gondoltatok, miközben írtátok? Vagy csak megtörtént, teljesen természetesen?

Tulajdonképpen mindegyik. Nem úgy indultunk neki, hogy most aréna dalokat írunk, vagy aréna albumot, de amikor végül meghallgatod a dalt, automatikusan elképzeled, hogy el lehetne-e élőben jól játszani, vagy nem. Élőben játszunk. Nagyjából ez járt a fejünkben, amikor ez a dalt megírtuk, és talán ez ment a legegyszerűbben! Úgy értem, ez volt az egésznek az alapja. A többi ötlet az albummal kapcsolatban ?a kevesebb több? elvre épült. A jól megszerkesztett dalokat sokkal jobb hallgatni, mégis lehetnek nagyon ütősek, érted? Azt hiszem sikerült ezt kihoznunk.

 

A másik, számomra kiemelkedő dal a Place where you belong volt. A többihez képest egy elég lassú dal. Előre meghatározott volt? Vagy, ahogy korábban említetted is, csak egy átlagos témáról akartatok írni?

Hát, akárhányszor írjuk a riffeket egy albumra, inkább csak úgy beleírják magukat a dalokba. Bármilyen dalt is írunk, nem úgy állunk hozzá, hogy ?Ez nem lehet ilyen, vagy ennek inkább olyannak kell lennie?, mert a BFMV-ben a dalok inkább önmagukat írják, és akárhogy is alakul, mindenképp Bullet dal marad. Így lett a dal olyan, amilyen, és a többi dalt is így írjuk. Nem próbáltunk konkrétan ilyet írni, egyszerűen csak megtörtént. Szerintem az albumaink mindig is ilyenek lesznek.

 

A stúdiózást egy kis időre abbahagytátok, hogy turnézzatok. Segített felfrissülni a környezetváltozás, hogy a próbatermekből kicsit kimozdulhattatok, és sikerült új ötletekkel visszatérni?

Igen, otthon a családunkkal is volt egy kis szünetünk a felvételek alatt. A zenét, tulajdonképpen kétszer csináltuk meg. Először kidobtuk az egészet, mert nem ment túl jól. Utána hazamentünk, hogy egy kicsit pihenjünk a családunkkal, és nagyon nosztalgikusak lettünk. Ez nagyon felkorbácsolta a kedvünket, így az albumot, immár másodszorra, újra átírtuk. Amikor a zene teljesen elkészült, a producerünk, Don Gilmore nagy nyomást helyezett ránk, mert valami újat akart. Mattel sokig dolgoztak az éneken, és aztán visszajöttek. Ez először körülbelül olyan volt, mint két dudás egy csárdában, de végül jót is tett, hogy kicsit jobban erőltette. Jó volt egy kicsit kilépni pár hétre, aztán visszajönni, és újra meghallgatni az anyagot, megnézni hogyan tudnánk még többet kihozni belőle. Addig is, mindegyikünk otthon volt a családjával, és egyszerűen csak apák voltunk. Jó volt.

 

Azt mondtátok, hogy Don Gilmore-ral dolgozni voltak pillanatok, amikor elég nehéznek mutatkoztak, mivel folyamatosan újra íratta veletek a riffeket és a dalszövegeket, egészen eddig, amíg nem volt teljes mértékig elégedett. Ez tényleg ennyire frusztrált titeket? Vagy képesek voltatok túllépni ezen?

Igen, Don sok mindenben különbözik Colin Richardsontól. Ki akartunk lépni a kis kényelmes zónánkból, és kicsit feljebb rakni a lécet. Ő keresett meg minket az elején, hogy ?Dolgozhatok veletek? Úgy gondolom, ez és ez hiányzott az előző albumotokról, és ezt meg ezt tudnám nyújtani, amire szerintem szükségetek van,? és hasonlók. Minden szava igaz volt, nem volt olyan szörnyű vele dolgozni. Don inkább a struktúrára és az apróbb hibák kiküszöbölésére, és főként Matt hangjára volt nagyon ráállva. Mattel pedig, egyszerűen csak megszokták egymást, a végén pedig össze tudtuk hozni az eddigi legjobb albumunkat.

 

Egy különleges titkos koncertetek volt az album angol megjelenésének megünneplése gyanánt. Milyen volt a myspace Secret Show?

Nagyon jó volt! Annyira azért nem volt titkos, tekintve, hogy Myspace-en az egész lement élőben, így rengetegen láthatták. Az első igazi koncertünk Nagy-Britanniában viszont a Download lesz júniusban.

 

Jelölve lettetek a Metal Hammer Golden God díjkiosztón a legjobb brit bandaként, amit 2006ban egyszer már megnyertetek. Mit jelent a bandák egy ilyen díj elnyerése?

Nagyszerű! A brit Metal Hammertől már bezsebeltünk pár díjat, és nagyon büszkék is vagyunk magunkra emiatt. Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik hallgatnak minket, tényleg. Hihetetlen érzés.

 

Szeptemberben Ausztráliában lesz egy aréna turnétok, a Bring Me The Horizon és a Cancer Bats mellet. Mit vártok ezektől a koncertektől?

Alig várom már, hogy Ausztráliában legyünk! Reméljük, hogy az eddigiekhez hasonlóan nagyon jók lesznek a showk, mert úgy hallottuk, hogy a Feverre elég jól reagáltak az ottaniak. Szeretjük Ausztráliát. Személy szerint nekem az a kedvenc helyem, mert olyan, mintha a legközelebbi hely lenne az otthonomhoz! Walesi vagyok, és iszok (nevet). Az ausztrálok pontosan tudják miről beszélek! Nagyon jó ott inni, és nagyon vendégszeretők. Alig várom, hogy ismét ott legyünk, nagyon jó hely.

 

Miért olyan bandákat választottatok magatok mellé, akik ennyire különböznek a ti zenei stílusotoktól?

Azért, hogy egy kicsit feldobjuk. Már turnéztunk velük korábban is, és az utóbbi években nem egy koncertünk volt a Cancer Bats-el, szóval ismerjük őket, és egész jó barátok vagyunk. Tudjunk, hogy van egy bizonyos típusú rajongó táboruk, akárcsak mindegyik másik bandának, szóval jó lesz egy kicsit összekeverni. Mindenki másik bandáért fog eljönni a showra, és remélhetőleg, mi is szerzünk pár új rajongót!

 

Van kedvenc bandátok, akikkel turnéztatok?

Igen. A 36 Crazy Fists! Imádunk velük turnézni. A Killswitch Engaga és az All That Remains is nagyon cool banda. Az Iron Maiden-es turné is hihetetlen volt. Az Avenged Sevenfold szintén, nagyon szeretünk velük turnézni. Tulajdonképpen, Ők a legjobb barátaink. A Lamb of God, és a többi banda is nagyszerű volt.

 

Az ausztrál Airborne-nak turnéztok. Milyen velük turnézni?

Igen, szerintem a srácok nagyon jófejek. Természetesen inni is tudnak, akárcsak nálunk mindenki! Érted mire gondolok. Jó arcok, nagyon jól szórakozunk.

 

Szeptemberig milyen tervei vannak a bandának?

Pár hét múlva végzünk itt, utána megyünk Európába, és egy teljes fesztivál turnénk lesz. Júliusig szinte minden fesztiválon részt fogunk venni, aztán megyek haza, mert a barátnőmmel egy kisfiút várunk. Szóval augusztus 20.-áig lesz 5 szabad hetünk, amikor is megszületik a fiam, és egy kis időt tölthetek vele, aztán megint megyünk turnézni. Japánba is fogunk menni, aztán ha jól tudom, Nagy-Britanniában is. A következő 18 hónapban csak turnézni fogunk, a világ minden részén. Tulajdonképpen, kétszer megkerüljük a földet.

 

Miben reménykedtek, a rajongóitok mit fognak tanulni a Feverből?

Csak annyit, hogy ezek vagyunk mi. Amikor az emberek megvették, csak annyiban reménykedtem, hogy olyan hatással lesz rájuk, ahogy anno a Poison volt. Az album nagyon jól sikerült, és remélem, hogy az emberekre a Fever is hasonló jó hatással lesz, amikor először meghallgatják. Ha pedig visszahallgatják az eddigi számainkat, csak remélni tudom, hogy nagy rajongóvá válnak. Egyértelműen, ez az eddigi legjobb munkánk.




 

 

Szerző: bulletfansite | 2010. június 8.
Oldalmenü
Szavazás
Melyik album tetszik leginkább?
Bullet For My Valentine EP
The Poison
Scream Aim Fire
Fever
Diavetítő
Naptár